Home > 1.2_uitbreiding woonhuis Briele

Locatie
Brielle

Opdrachtgever
particulier

Initiatie
2018

Gereed
2018

Oppervlak
circa 96 m2

Met dank aan
Rossella Villani

3D visualisatie van een woning ontwerp gemaakt door een architectenbureau

Gelegen net buiten de historische binnen stad van Brielle ligt de wijk “ de Plantage”, de wijk bestaand voornamelijk uit vrijstaande luxe woningen met veel ouden details. Depth is gevraagd om voor een woonhuis een aanbouw te ontwerpen aan de achterzijde welke modern is maar strookt met de bekende jaren 30 stijl.

Na een ruimtelijke studie waarin meerdere overwegingen konden worden gemaakt door klant en architect is er gekozen voor het verlengen van de kap. Onder deze kap verlenging  wordt een lounge gesitueerd waar ook met slechtere weersomstandigheden een behaaglijke ontspannen buiten ruimte ontstaat. Voor de materialisatie is gekozen om het bestaande bakstenen gevel door te trekken met een modernere steen

Dit behoud voor het visuele aanzicht het zelfde reliëf en kleur maar kan door een ander verband de uitstraling wel modern maken. Als men naar de voorgevel kijkt vanaf de openbare straatzijde zal het ouden traditionele beeld behouden blijven maar vanuit de tuin in de privé sfeer ontstaat een moderne woning, een oud moderne woning.

bouwtekening van nieuw ontwerp begane grond
bouwtekening van nieuw ontwerp verdiepingsvloer
bouwtekening van doorsnede woonhuis
3d beeld render van exterieur