Home > 1.3_werkkamer Hegeman

Locatie
Baarn

Opdrachtgever
particulier

Initiatie
2015

Oppervlak
circa 54 m2

3D impressie van interieur ontwerp van een architect

Gelegen aan de rand van de provincie Utrecht, onder de invloed van de Franse barokstijl, omringd door buitenruimtes, bossen, tuinen en lanen, werd een villa uit 1930 in Baarn gecreëerd.

Als gevolg van veranderende woonwensen verloor de bestaande aanbouw in de tuin langzaam maar zeker zijn functie als garage. De bewoners geloofden dat de transformatie van de garage naar een ruimte, met een betere verbinding met de tuin, beter zou aansluiten bij hun huidige behoeften.

Voor het interieur is multiplex hout het dominante materiaal: het bedekt de wanden en het plafond volledig en benadrukt samen met een beige-grijze betonnen vloer het warme contrast met de metalen buitenkant. De keuze van materialen voor het interieur, samen met een paar meubelstukken en een daklicht langs de houten achterwand, creëert een warme en huiselijke sfeer binnen de pure en eenvoudige samenstelling van de ruimte zelf.

Donkere metalen platen in een sterk verticaal ritme werden gekozen als een bekleding van de nieuwe uitbreiding om een elegant contrast met het hoofdgebouw te creëren. De subtiele verticale schaduwlijnen in de metalen façade vormen een fascinerende dialoog met het geometrische schaduwpatroon van de bestaande bakstenen façade.

bouwtekening doorsnede aanbouw
concept diagram aanbouw zonstudie