Locatie
Aalsmeer

Opdrachtgever
particulier

Initiatie
2014

Met dank aan
Berend-Jan de Bruijn
Darlene Tsai

Het beschikbare kavel in de stad Basel moest een aanvulling worden voor de culturele beleving van de stad`s toerisme, dit omdat het een centrale plek is midden in het centrum omringd door de grote musea en bezienswaardigheden. Het kan worden omschreven als de centraal punt waar verschillende vervoersstromen elkaar kruisen en een complexe logistiek probleem vormen.

Omdat Basel een druk stedelijk gebied is zijn open publieke ruimte van groot belang voor de inwoners. Met dit in gedachten is de keuzen gemaakt om het plein niet te laten opslokken door de stad maar juist extra waarde te geven door het een open karakter te geven. Om dit te doen is het programma zo gesitueerd dat 3 kaders van kleine stukjes groen gesloten of geopend kunnen worden. Herdoor creëer je tijdelijke condities die het paviljoen kan laten aanpassen aan zijn passanten/gebruikers. 

De kaders hebben een intiem karakter waardoor culturele bezoekers een introductie krijgen met de kunst die Basel te bieden heeft. Door het creëren van interactie tussen bezoeken van het plein en de bomen ontstaat een extra dimensie die in  dit druk stedelijke gebieden niet vaak voor komt. Door niet alleen vulling maar ook ruimtelijk zicht te creëren veranderd het plein in een meerwaarde voor niet alleen toeristen maar ook voor haar bewoners