Home > Bayou Louisiana

Locatie
Louisiana

Opdrachtgever
zakelijk

Initiatie
2017

Oppervlak
circa 992000 m2

Met dank aan
Luca Vatteroni

3D impressie van een ontwerp van een landschapsarchitect

De visie van dit project is het creëren van een ecosysteem door lokale mensen voor lokale mensen. Het bieden moet gezonde/voedzame voeding leveren wat weer op zijn beurt  werkgelegenheid en het herstellen van gemeenschap oplevert voor de toekomstige generaties. De insteek financieel gezien is het genereren van duurzame inkomsten voor alle Stakeholders voor onbepaalde tijd. 

”Gelegen in de zuidelijke uithoeken van Louisiana ligt  de bayou, dit is een van de unieke landschappen van Amerika. De bayou is een thuis voor de mensen die in deze Pelikanen Staat wonen evenals de grote variatie aan wilden dieren. In tegenstelling tot de rest van Louisiana heeft de bayou een eigen cultuur en levensstijl. ” L. Morgan, VS vandaag 2017 

Door het project transformeert de Bayou-delta wat weer een breed scala van bestaande problemen oplost. Met de aanleggen van maatschappelijke voorzieningen ontstaan er meer mogelijkheden voor ontwikkelingbeschermen, verbinden en groeien. Slechte bodembiologie, overstromingen en ineffectief waterbeheer vormen een obstakel voor de groei van dit gebied. Verschillende studies hebben aangetoond dat een rendabel agrarisch/ economisch systeem haalbaar is en deze kansen zich bevinden onder het zeewater niveau. 

De planningsprincipes en ontwerpstrategieën zijn gebaseerd met begrip voor de bestaande locatie omstandigheden van zowel micro- als macro niveau welke inherent de eigenschappen van het gebied zijn en potentieel als hulpmiddel voor de hele regio. Hieruit kwam bijvoorbeeld de conclusie dat bomen het best groeien op verhogingen wat weer het idee gaf voor de Pecan-plantage welke de basis is geworden van de operatie.

 Om dit agrarisch te voorzien van de juiste hoeveelheid water (grondwater) is er een systeem bedacht van bermen en watergangen welke weer positieve invloed hebben op de diversiteit van ecosysteem in het gebied. Daarnaast ontstaan er kansen om weilanden te creëren waar op getild kan worden wat weer gezond en voedzaam voedsel levert aan het gebied.  

Het Wax Bayou Project biedt de mogelijkheid om een verbazingwekkend mooi, productief, divers en winstgevend gebied te worden met lokale mensen voor lokale mensenDoor later recreatie toe te voegen aan het gebied zal het een toeristische hotspot worden. Aan de zuidelijke rand van het gebied worden lodge`s gerealiseerd om dit te accommoderen, daarnaast is ook het plan om met lokale producten culinairebayou ervaring te creëren die nergens anders aan de golfkust beschikbaar zijn. 

De eerste implementatie was voltooid in het najaar van 2018 en de tweede fase van het ontwerpen van de huizen is gestart. 

3D visualisatie van een ontwerp van een landschapsarchitect