Blog

het verkrijgen van een omgevingsvergunning

Een omgevingsvergunning aanvragen in 4 stappen

Bent u in het bezit van de grond waarop u uw droomhuis wilt realiseren? Of wilt u een bestaande schuur op het erf slopen en er een nieuwe woning of grote aanbouw voor in de plaats bouwen?

3D visualisatie van een minimalistisch interieur ontwerp voor een slaapkamer

Een moderne woning ontwerpen; zo pakken wij dat aan

Als u een liefde hebt voor moderne architectuur, dan bent u bij DEPTH aan het goede adres. Een architect van DEPTH kan u helpen bij het realiseren van de moderne woning van uw dromen. Wij werken altijd vanuit onze passie voor architectuur, we gaan voor perfectie en zoeken hierbij de creatieve grenzen op. Uw moderne woning ontwerpen wij samen. Hierbij staan uw eisen en wensen altijd centraal.

3D impressie van een binnenhuis ontwerp

Interieurontwerp door de architecten van DEPTH

Het is zover: het exterieur van uw nieuwbouwwoning staat! Of misschien werkte u met een architect aan de verbouwing van uw woning. In beide gevallen is de kans groot dat u ook het interieur een nieuwe indeling wilt geven. Vaak is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Is de bijdrage van uw oude meubels onveranderd, of beperken zij misschien de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van de nieuwe ruimte?

Detail van een bouwkundige tekening van een vloer van een Tiny House gemaakt door een bouwkundig tekenaar

Wat doet een CAD tekenaar?

Een CAD tekenaar is een bouwkundig- of technisch tekenaar met kennis van zaken. Naast tekeningen voor bouw- of verbouwplannen, kan een CAD tekenaar nog veel meer uiteenlopende projecten voor u uitwerken. De meerwaarde van een CAD tekenaar zit hem niet alleen in expertise met professionele tekenprogramma’s zoals AutoCAD of Revit/BIM.

3D render interieur van een woonkamer

Een tiny house bouwtekening maken; zo gaan wij te werk

De charme van het tiny house is niet onopgemerkt gebleven. Er zijn dan ook steeds meer mensen die kiezen voor het leven in een minimalistisch huis, vaak op een mooie plek in de natuur. Hoewel door veel aannemers en prefab timmerfabrieken standaard ontwerpen van tiny houses kunnen worden geleverd, kunt er ook voor kiezen zelf een ontwerp te laten maken dat volledig aansluit op uw persoonlijke wensen.

De bouwkosten berekenen is een belangrijk onderdeel van het bouwproces. Hier leest u hoe u een getailleerd overzicht maakt van te maken kosten tijdens de bouw

De bouwkosten berekenen: zo maakt u een goede calculatie

De bouwkosten berekenen is een belangrijk onderdeel van het bouwproces. Hier leest u hoe u een getailleerd overzicht maakt van te maken kosten tijdens de bouw.

3D visualisatie van een ontwerp van een Tiny House

Een huis ontwerpen en visualiseren in 3D

Als u samen met een architect een plan opstelt voor de bouw of verbouw van uw woning, zet deze uw wensen om in een concreet ontwerp. Uw unieke ideeën worden besproken en uitgetekend in een ontwerptekening en bouwtekening. Hoewel u weet wat er in deze tekeningen te zien is, is het soms lastig terug te kijken op een platte schets. Ook het laten zien van een beeld van uw nieuwe woning aan familie en vrienden is op deze manier moeilijk.

Tekening van omgevingsvergunning voor het aanvragen van een omgevingsvergunning of omgevingsvergunning check.

Wat is een omgevingsvergunning en wanneer is deze nodig?

Als u plannen hebt voor het bouwen van een nieuwe woning, schuur of aanbouw aan uw huidige woning, is de kans groot dat u een architect inschakelt voor het maken van een ontwerp. Vanuit een schets ontstaan een definitief ontwerp en uiteindelijk wordt een bouwtekening opgesteld. U bent nu toe aan de volgende stap in het bouwproces: het aanvragen van vergunningen. Maar welke vergunningen heeft u nodig en welke kosten komen daarbij kijken? Wij zetten het voor u op een rij.

Binnenhuis architect werkt aan woning ontwerp.

Wat doet een architect? Onze werkwijze uitgelegd

U staat voor een belangrijk moment in uw leven. Het laten bouwen van het huis van uw dromen, of het verbouwen van uw huidige woning tot droomhuis, is vaak een lang en intensief proces. Het is logisch dat u niet direct weet wat hier allemaal bij komt kijken. Dit is de reden dat veel mensen een architectenbureau inhuren om het gehele bouwproces, of een gedeelte hiervan, te begeleiden. Bent u benieuwd naar wat een architectenbureau voor u kan betekenen? Hieronder leest u een omschrijving van de werkzaamheden van een architect en onze werkwijze.

Banner van DEPTH samen met banner Schipper onderdeel van de bouwbegeleiding

Start bouw woningen klaaswaal

Afgelopen maand is er een start gemaakt met de verbouwing van de 6 appartementen in Klaaswaal. Aannemer Schipper-abt neemt de uitvoering voor haar rekening. De werkzaamheden concentreren zich momenteel op het slopen, waarna een nieuwe indeling wordt gerealiseerd. Dit met als doel de bestaande kwaliteiten van de ruimtes zoveel mogelijk te versterken en met enkele strategische ingrepen 6 appartementen te realiseren die de uitstraling van het interieur compleet doet veranderen