Nieuws

Home > Blog/Kennisbank

Start bouw bedrijfspand aan de Donkervoortlaan

DEPTH werkt mee aan de bouw van een nieuw bedrijfspand van BO Vastgoed & Schipper ABT aan de Donkervoortlaan in Oud-Beijerland. Het gebouw wordt gerealiseerd op een van de laatste kavels van het nieuwe bedrijventerrein ‘De Hoogerwerf’. Wij hebben ondersteund in het ontwerpproces en de benodigde vergunningen en de bouwtekeningen geregeld. De keuzes die we hierbij hebben gemaakt, sluiten naadloos aan bij onze expertise in utiliteitsbouw.

Tiny house ontwerpen te koop

Er is een groeiende vraag naar kleinere woningtypen en hier heeft DEPTH op ingespeeld door drie verschillende Tiny House ontwerpen te ontwikkelingen. Bij deze ontwerpen hebben we drie kernwaarden vooropgesteld; een leefbaar ontwerp van hoge kwaliteit, een klein formaat en een betaalbare prijs.

zij aanzicht van een moderne bar in restaurant soffree

Modern en passend interieurontwerp voor uw onderneming

Als het gaat om interieurontwerp is DEPTH heel veelzijdig. Naast het binnenwerk voor woonhuizen en publieke ruimtes, houden we ons ook regelmatig bezig met het ontwerpen van verschillende soorten ondernemingen.

3D visualisatie van een ontwerp van een Tiny House

Een huis ontwerpen en visualiseren in 3D

Als u samen met een architect een plan opstelt voor de bouw of verbouw van uw woning, zet deze uw wensen om in een concreet ontwerp. Uw unieke ideeën worden besproken en uitgetekend in een ontwerptekening en bouwtekening. Hoewel u weet wat er in deze tekeningen te zien is, is het soms lastig terug te kijken op een platte schets. Ook het laten zien van een beeld van uw nieuwe woning aan familie en vrienden is op deze manier moeilijk.

De bouwkosten berekenen is een belangrijk onderdeel van het bouwproces. Hier leest u hoe u een getailleerd overzicht maakt van te maken kosten tijdens de bouw

De bouwkosten berekenen: zo maakt u een goede calculatie

De bouwkosten berekenen is een belangrijk onderdeel van het bouwproces. Hier leest u hoe u een getailleerd overzicht maakt van te maken kosten tijdens de bouw.

3D render interieur van een woonkamer

Een tiny house bouwtekening maken; zo gaan wij te werk

De charme van het tiny house is niet onopgemerkt gebleven. Er zijn dan ook steeds meer mensen die kiezen voor het leven in een minimalistisch huis, vaak op een mooie plek in de natuur. Hoewel door veel aannemers en prefab timmerfabrieken standaard ontwerpen van tiny houses kunnen worden geleverd, kunt er ook voor kiezen zelf een ontwerp te laten maken dat volledig aansluit op uw persoonlijke wensen.

Banner van DEPTH samen met banner Schipper onderdeel van de bouwbegeleiding

Start bouw woningen klaaswaal

Afgelopen maand is er een start gemaakt met de verbouwing van de 6 appartementen in Klaaswaal. Aannemer Schipper-abt neemt de uitvoering voor haar rekening. De werkzaamheden concentreren zich momenteel op het slopen, waarna een nieuwe indeling wordt gerealiseerd. Dit met als doel de bestaande kwaliteiten van de ruimtes zoveel mogelijk te versterken en met enkele strategische ingrepen 6 appartementen te realiseren die de uitstraling van het interieur compleet doet veranderen

Binnenhuis architect werkt aan woning ontwerp.

Wat doet een architect? Onze werkwijze uitgelegd

U staat voor een belangrijk moment in uw leven. Het laten bouwen van het huis van uw dromen, of het verbouwen van uw huidige woning tot droomhuis, is vaak een lang en intensief proces. Het is logisch dat u niet direct weet wat hier allemaal bij komt kijken. Dit is de reden dat veel mensen een architectenbureau inhuren om het gehele bouwproces, of een gedeelte hiervan, te begeleiden. Bent u benieuwd naar wat een architectenbureau voor u kan betekenen? Hieronder leest u een omschrijving van de werkzaamheden van een architect en onze werkwijze.

Tekening van omgevingsvergunning voor het aanvragen van een omgevingsvergunning of omgevingsvergunning check.

Wat is een omgevingsvergunning en wanneer is deze nodig?

Als u plannen hebt voor het bouwen van een nieuwe woning, schuur of aanbouw aan uw huidige woning, is de kans groot dat u een architect inschakelt voor het maken van een ontwerp. Vanuit een schets ontstaan een definitief ontwerp en uiteindelijk wordt een bouwtekening opgesteld. U bent nu toe aan de volgende stap in het bouwproces: het aanvragen van vergunningen. Maar welke vergunningen heeft u nodig en welke kosten komen daarbij kijken? Wij zetten het voor u op een rij.

3D visualisatie van een minimalistisch interieur ontwerp voor een slaapkamer

Een moderne woning ontwerpen; zo pakken wij dat aan

Als u een liefde hebt voor moderne architectuur, dan bent u bij DEPTH aan het goede adres. Een architect van DEPTH kan u helpen bij het realiseren van de moderne woning van uw dromen. Wij werken altijd vanuit onze passie voor architectuur, we gaan voor perfectie en zoeken hierbij de creatieve grenzen op. Uw moderne woning ontwerpen wij samen. Hierbij staan uw eisen en wensen altijd centraal.

3D impressie van een binnenhuis ontwerp

Interieurontwerp door de architecten van DEPTH

Het is zover: het exterieur van uw nieuwbouwwoning staat! Of misschien werkte u met een architect aan de verbouwing van uw woning. In beide gevallen is de kans groot dat u ook het interieur een nieuwe indeling wilt geven. Vaak is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Is de bijdrage van uw oude meubels onveranderd, of beperken zij misschien de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van de nieuwe ruimte?

ontwerp van een huis uittekenen

Huis laten ontwerpen? 4 zaken waar u rekening mee moet houden

Als u zelf uw droomhuis wilt laten ontwerpen, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Heeft u bijvoorbeeld uw wensen op papier staan of is er ook al een (niet-professionele) visuele weergave van uw plannen gemaakt? En weet u bijvoorbeeld op welke locatie het project gerealiseerd gaat worden? Om het proces sneller te laten verlopen, kunt u een aantal voorbereidingen treffen alvorens met een architect in gesprek te gaan. In dit artikel leggen wij uit wat u alvast kunt doen.

het verkrijgen van een omgevingsvergunning

Een omgevingsvergunning aanvragen in 4 stappen

Bent u in het bezit van de grond waarop u uw droomhuis wilt realiseren? Of wilt u een bestaande schuur op het erf slopen en er een nieuwe woning of grote aanbouw voor in de plaats bouwen?

het uitwerken van een ontwerp door een achitect

Nieuwbouw architecten: wat ze voor u kunnen betekenen!

De meeste mensen die een huis laten bouwen, nemen hiervoor een architect in de hand. Tijdens een nieuwbouwproject kan een professional u begeleiden in het gehele proces. Een architect kan u adviseren van de ontwerpfase tot aan de uiteindelijke bouw van uw droomwoning. Bij DEPTH gaan wij zelfs nog een stapje verder: ook tijdens de bouw kunt u altijd terecht bij de architect waarmee u samen hebt gewerkt. Een overzicht van wat onze professionele architecten voor u kunnen betekenen tijdens uw aanstaande nieuwbouwproject leest u in dit artikel.

Havenstraat Numansdorp

Project Havenstraat, van bedrijfspand tot woningen

DEPTH is gevraagd om een nieuw duurzaam ontwerp te bewerkstellingen voor het perceel aan de Havenstraat in Numansdorp. Deze opdracht voor een ontwikkelaar sluit perfect aan bij onze expertise in de renovatiebouw. Dit perceel heeft de afgelopen jaren vele functies gekend, zowel in de zin van woonfunctie als bedrijfsfunctie. DEPTH heeft een ontwerp gerealiseerd voor duurzame woonappartementen en ondersteund bij de vergunningsaanvraag en de benodigde bouwtekeningen