Home > Desk

Initiatie

2018

Gereed
2018

Met dank aan
Luca Vatteroni

3D impressie van tafel ontwerp gericht op de constructie

DEPTH heeft een bureau ontworpen op basis van een traditionele Japanse techniek en Scandinavische design. Met de architect Shigeru Ban als inspiratie, ontmoeten de traditionele timmertechnieken het tijdloze eikenhout. Dankzij het gebruik van de traditionele Japanse verbindingsmethodes, die is aangepast aan de digitale fabricage, kan de tafel worden gemonteerd zonder schroeven, spijkers, pluggen of lijm.

Door een bescheiden minimalistisch ontwerp, dat evolueert door alle onnodige details te verwijderen, wordt het bureau tot het minimum herleid. Dit benadrukt de harde eikenhouten structuur, zijn elegante lijn, en de subtiele elegantie van de houten verbindingen die in verleden werden gebruikt. De schone en zachte vormen hebben als doel het bureau een rustige uitstraling te geven, zodat deze zich kan mengen in elke omgeving, zowel publiek als privé.  Dit met een stijl die echt eigentijds maar ook tijdloos is.

 

Een diepgaand onderzoek in Japans timmerwerk liet toe om de functionele en esthetische voordelen van Japans timmerwerk te repliceren en opnieuw uit te vinden en om die antieke technieken tot het heden te brengen door ze aan te passen aan de moderne digitale fabricage. De complexe 3d-gemodelleerde puzzel van stukken van de studiefase, en daarna de eerste prototypes, bracht de verschillende elementen en verbindingen op een schone en gemakkelijk te monteren manier samen om als resultaat een sterk, functioneel en visueel eenvoudig product te bereiken.

 

bouwtekening tafel