Minimism

Op de vraag naar kleinere woningtypologieën heeft studio DEPTH ingespeeld door het ontwikkelen van drie verschillende ontwerpen die geschikt zijn voor veranderende behoeften van mensen. Maar ondanks het stigma rondom Tiny Houses, wilden wij meer bieden, een leefbaar ontwerp van hoge kwaliteit met een klein formaat en voor een betaalbare prijs. Naast vrijheid richt een Tiny House zich op betaalbaarheid, maar ook op woningdichtheid, aangezien kleine woningbouwprojecten kunnen bijdragen aan de creatie van kleine gemeenschappen. Naast de ruimtelijke beleving van de locatie zijn gezondheid en comfort belangrijke ontwerpprincipes. Hierin zijn lichte kleuren en ingetogen materialenpalet gebruikt om een sfeer te creëren die vloeiend en ruimtelijk aanvoelt. Het interieur en indeling wordt gekenmerkt door een doordachte combinatie van open en gesloten ruimtes.

Het ontwerp

De “Cabin” heeft de typerende vorm van een traditioneel kleine woning, maar met zulke details en afwerking dat het huis een totaal eigentijdse twist krijgt. Ondanks de relatief kleine footprint van 4x7m biedt het ontwerp door middel van het schuine dak een zeer efficiënte en ruime oplossing. Op de begane grond verdeelt een compact faciliteitenblok met onder meer een kleine keuken, badkamer, toilet en kastruimte de woon- en slaapkamer van elkaar. De slaapkamer is zo ontworpen dat hier een tweepersoonsbed in past maar de overige vloeroppervlak tot een minimum wordt beperkt. Het enorme hoekraam in de woonkamer geeft een gevoel van continuïteit tussen binnen en buiten. De Cabin is ook in een alternatieve opstelling te krijgen, dit ontwerp is ontwikkeld om aan de behoeften van de verschillende kopers te voldoen.

Met het idee om betaalbare, goed ontworpen producten voor iedereen aan te kunnen bieden, ontwikkelde studio DEPTH een doe-het-zelf-pakket van drie opties. Per ontwerp is een volledig technische tekeningenset opgesteld. Hierin zit alle benodigde informatie om de tiny house te bouwen. Als alternatief zijn wij meer dan bereid om het ontwerp naar een hoger niveau te tillen, een unieke en luxueuze oplossing te creëren die is aangepast aan de wensen van de klant. Hierin zullen wij ook hulp bieden bij de verschillende vergunningen en de klant begeleiden door de verschillende fases en bouw. Verder beschikt het ontwerp over een aantal varianten in plattegrond en kan de gevelafwerking op alle drie de ontwerpen worden toegepast. Voor meer informatie over de ‘Cabin’ bekijk onze folder of neem direct contact op met de architect.