Project Havenstraat, van bedrijfspand tot woningen

DEPTH is gevraagd om een nieuw duurzaam ontwerp te bewerkstellingen voor het perceel aan de Havenstraat in Numansdorp. Deze opdracht voor een ontwikkelaar sluit perfect aan bij onze expertise in de renovatiebouw. Dit perceel heeft de afgelopen jaren vele functies gekend, zowel in de zin van woonfunctie als bedrijfsfunctie. DEPTH heeft een ontwerp gerealiseerd voor duurzame woonappartementen en ondersteund bij de vergunningsaanvraag en de benodigde bouwtekeningen.

Renovatie

Bij een renovatie project is het voor ons van belang dat de verborgen kwaliteiten van een gebouw worden gebruikt in het nieuwe ontwerp en tevens er rekening wordt gehouden met de huidige constructie. Doordat dit pand vele functies heeft gekend in het verleden zijn er vele aanpassingen doorgevoerd aan de gevel. Hierdoor had de gevel geen passende uitstraling meer in het straatbeeld. Er is daarom ervoor gekozen om de gevel een facelift te geven zodat deze goed tot zijn recht komt in het straatbeeld.

Duurzaam ontwerp

Er is gebruik gemaakt van een nieuw ontwerp waarbij duurzaamheid en leefbaarheid de pijlers waren. Er moesten vier gezinsappartementen worden gecreëerd met twee slaapkamers die in de verhuur gaan. Om een beter leefklimaat te bewerkstelligen is er gebruik gemaakt van grote ramen in de gevel waardoor er een ruimte lichtinval is ontstaan. Om ook een buitenruimte te creëren zijn er aan de achterkant van het gebouw balkons en veranda’s toegepast. In Q4 van 2021 start de verbouwing.

Eerder verscheen er nieuwsbericht over ons project de Havenstraat in Numansdorp. Klik hier om het te lezen.

Heeft u naar aanleiding van het lezen hiervan interesse in een samenwerking? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.