Initiatie

2017

Gereed
2018

Met dank aan
TU Delft

3D impressie van ontwerp van een stoel

TheChair is ontworpen als een individueel meubelstuk. Een continue veranderend silhouet is vastgesteld in Thechair door in- en uitwendige vormen van het chrome frame en de houten komen. Gesteund door het chrome date reflecteert in de ruimte. Alle details van de stoel zijn benaderd als ruimtelijk element. De hout kom lijkt te zweven.

Het woonhuis samengesteld uit een voor en achterhuis, verbonden door een lage middenbouw. De deur in de middenbouw wordt gebruikt als primaire entree voor de woning. Via de middenbouw zijn de woonkamer, keuken en een servicegebied verbonden. Aan dit service ligt een werkkamer, badkamer en toilet. De bovenruimtes met slaapkamers van zowel het voor als achterhuis zijn met twee losse trappen bereikbaar. 

DEPTH­­ heeft de onpraktische toegankelijkheid van de verschillende ruimtes verbetert; in de middenbouw zijn een trap met overloop gerealiseerd die de etages met elkaar verbinden en toegankelijk maken vanuit de kern van het huis. Verder is er een doorbraak gemaakt tussen de keuken en de voormalige werkkamer, die een nieuwe functie krijgt als eetkamer. 

De wand die de woonkamer scheidt van de voormalige entree is verwijdert wat een grotere woonkamer met meer licht oplevert. De originele trap is behouden en zal een mooi traditioneel element in de woonkamer en een extra verbinding met de etage vormen. In het achterhuis is de trap verwijdert en een kastenwand in de serviceruimte gerealiseerd. 

In het hart van de woning creeert de nieuwe trap één centrale toegang tot de eerste etage. Ook worden de master bedroom en kinder kamers via een lange gang met elkaar verbonden. In de bijkeuken wordt een functionele kastenwand gerealiseerd