Tiny House 02

Op de vraag naar kleinere woningtypologieën heeft studio DEPTH ingespeeld door het ontwikkelen van drie verschillende ontwerpen die geschikt zijn voor veranderende behoeften van mensen. Maar ondanks het stigma rondom Tiny Houses, wilden wij meer bieden, een leefbaar ontwerp van hoge kwaliteit met een klein formaat en voor een betaalbare prijs. Naast vrijheid richt een tiny house zich op betaalbaarheid, maar ook op woningdichtheid, aangezien kleine woningbouwprojecten kunnen bijdragen aan de creatie van kleine gemeenschappen. Naast de ruimtelijke beleving van de locatie zijn gezondheid en comfort belangrijke ontwerpprincipes. Hierin zijn lichte kleuren en ingetogen materialenpalet gebruikt om een sfeer te creëren die vloeiend en ruimtelijk aanvoelt. Het interieur en indeling wordt gekenmerkt door een doordachte combinatie van open en gesloten ruimtes.

Het ontwerp

De “Box” is opgevat als eenvoudig puur parallellepipedum met een voetafdruk van 11×3.5 meter en met zijn 2.7 meter hoogte een ruimtelijk en luchtig gevoel voor de bewoners. De indeling is zeer efficiënt en wordt gekenmerkt met een entree- en faciliteitenblok in het midden van het huis. Hierin zit het toilet, badkamer, kasten en scheid de woonkamer met de tweepersoons slaapkamer. De ruime, aantrekkelijke woonkamer is de bijzondere ruimte van dit ontwerp door de ruime opzet en een grote keuken met een kookeiland. De ruimte wordt gekenmerkt door de twee grote gevelopeningen aan beide zijden. Hierdoor zal het voelen of je midden in de natuur woont. De klein en ingetogen slaapkamer geeft met zijn openingen privacy en een mooi en warm contrast met de rest van het interieur. Het huis biedt alle moderne gemakken met een elegante schil die perfect opgaat in de natuur van de omgeving.

Met het idee om betaalbare, goed ontworpen producten voor iedereen aan te kunnen bieden, ontwikkelde studio DEPTH een doe-het-zelf-pakket van drie opties. Per ontwerp is een volledig technische tekeningenset opgesteld. Hierin zit alle benodigde informatie om de tiny house te bouwen. Als alternatief zijn wij meer dan bereid om het ontwerp naar een hoger niveau te tillen, een unieke en luxueuze oplossing te creëren die is aangepast aan de wensen van de klant. Hierin zullen wij ook hulp bieden bij de verschillende vergunningen en de klant begeleiden door de verschillende fases en bouw. Verder beschikt het ontwerp over een aantal varianten in plattegrond en kan de gevelafwerking op alle drie de ontwerpen worden toegepast. Voor meer informatie over de ‘Box’ bekijk onze folder of neem direct contact op met de architect.