Tiny House 03

Op de vraag naar kleinere woningtypologieën heeft studio DEPTH ingespeeld door het ontwikkelen van drie verschillende ontwerpen die geschikt zijn voor veranderende behoeften van mensen. Maar ondanks het stigma rondom Tiny Houses, wilden wij meer bieden, een leefbaar ontwerp van hoge kwaliteit met een klein formaat en voor een betaalbare prijs. Naast vrijheid richt een tiny house zich op betaalbaarheid, maar ook op woningdichtheid, aangezien kleine woningbouwprojecten kunnen bijdragen aan de creatie van kleine gemeenschappen. Naast de ruimtelijke beleving van de locatie zijn gezondheid en comfort belangrijke ontwerpprincipes. Hierin zijn lichte kleuren en ingetogen materialenpalet gebruikt om een sfeer te creëren die vloeiend en ruimtelijk aanvoelt. Het interieur en indeling wordt gekenmerkt door een doordachte combinatie van open en gesloten ruimtes.

Het ontwerp

Het “paviljoen” is van de drie ontwerpen de kleinste voetafdruk van 5×5. Een compacte voorzieningenblok aan één zijde, waar de entree toilet en badkamer, keuken en kasten in gehuisvest is. Door deze compacte indeling blijft er een maximaal open oppervlakte over om te woon/werken, groot genoeg voor een tafel voor vier personen en een zithoek met open haard en fauteuils. Het hoge plafond biedt voldoende ruimte voor een vliering boven de keuken en badkamer waar een tweepersoonsbed geplaatst kan worden. Deze is via een ladder te bereiken en geeft bewoners een groter gevoel van ruimte binnenin. Een daklicht in het midden verlicht het hele huis en geeft een bijzonder ruimtelijk gevoel aan de met hout beklede binnenmuur. De afwerking met horizontale houten latten is gekozen om dit speciale venster extra te bedrukken met een bijzondere schaduwwerking met strijklicht. De gevel, is bekleed met een koperkleurige fels bekleding, door een naadloze afwerking van onder tot boven zorgt dat de sculptuur extra wordt benadrukt.

Met het idee om betaalbare, goed ontworpen producten voor iedereen aan te kunnen bieden, ontwikkelde studio DEPTH een doe-het-zelf-pakket van drie opties. Per ontwerp is een volledig technische tekeningenset opgesteld. Hierin zit alle benodigde informatie om de tiny house te bouwen. Als alternatief zijn wij meer dan bereid om het ontwerp naar een hoger niveau te tillen, een unieke en luxueuze oplossing te creëren die is aangepast aan de wensen van de klant. Hierin zullen wij ook hulp bieden bij de verschillende vergunningen en de klant begeleiden door de verschillende fases en bouw. Verder beschikt het ontwerp over een aantal varianten in plattegrond en kan de gevelafwerking op alle drie de ontwerpen worden toegepast. Voor meer informatie over de ‘Paviljoen´ bekijk onze folder of neem direct contact op met de architect.