Wat doet een CAD tekenaar?

Home > Wat doet een CAD tekenaar?

Een CAD tekenaar is een bouwkundig- of technisch tekenaar met kennis van zaken. Naast tekeningen voor bouw- of verbouwplannen, kan een CAD tekenaar nog veel meer uiteenlopende projecten voor u uitwerken. De meerwaarde van een CAD tekenaar zit hem niet alleen in expertise met professionele tekenprogramma’s zoals AutoCAD of Revit/BIM. De ervaren tekenaars van DEPTH zetten hun kennis in om uw dromen om te zetten in een praktisch realiseerbaar ontwerp, zonder daarbij aan uw wensen tekort te doen. Bent u benieuwd wat een CAD tekenaar van DEPTH voor u kan doen? Wij leggen het uit in dit artikel.

Mogelijke projecten binnen de expertise van de CAD tekenaars van DEPTH zijn:

·         bouwtekeningen voor zowel particuliere partijen als zakelijke klanten (derden);

·         het uittekenen van een particulier droomontwerp;

·         bestektekeningen, werktekeningen en ontwerptekeningen;

·         plattegronden voor makelaars of ontwikkelaars;

·         gebiedsindelingen voor ontwikkelaars;

·         meubeltekeningen voor doe-het-zelvers of zakelijke klanten;

·         het uittekenen van technische knooppunten en vraagstukken (denk hierbij aan aaneensluitingen van verscheidene materialen);

·         het verzorgen van tekenwerk ten behoeve van een omgevingsvergunning.

… en nog veel meer!

Detail van een bouwkundige tekening van een vloer van een Tiny House gemaakt door een bouwkundig tekenaar

Van AutoCAD of Revit/BIM naar een praktisch ontwerp op papier

Wellicht heeft u weleens van het populaire programma AutoCAD gehoord. Dit technische tekenprogramma wordt door de meeste architectenbureaus, ingenieurs en bouwkundig- of technisch tekenaars gebruikt om gedetailleerde tekeningen in 2D op te stellen. De CAD tekenaars van DEPTH zijn, naast hun ervaring met AutoCAD, ook gespecialiseerd in het programma Revit/BIM. Of u nu een particulier met een woonwens bent, of de aannemer die de wensen van een particulier gaat realiseren; dit is een absolute toevoeging aan uw project! 

Uw dromen omgezet in een haalbaar project

De tekeningen worden rechtstreeks uit de tekenprogramma’s omgezet naar een praktisch ontwerp op papier. Zo maken wij uw ideeën realistisch en uw wensen haalbaar, ook als u zelf met de tekeningen aan de slag wilt. Of u nu grootse bouw- of verbouwplannen heeft of een kleiner project, zoals bijvoorbeeld een meubelstuk; de CAD tekenaars van DEPTH staan voor u klaar. Samen met u bespreken wij uw plannen en wensen en zetten die om tot een tekening waarmee u (of de aannemer) direct aan de slag kan!

Benieuwd wat onze CAD tekenaars voor u kunnen betekenen?

Bent u benieuwd wat een CAD tekenaar van DEPTH voor u kan doen? U kunt te allen tijde opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Wij denken graag met u mee!