Locatie
Aalsmeer

Opdrachtgever
particulier

Initiatie
2017

Gereed
2018

Oppervlak
circa 180 m2

Met dank aan
Daniel Sukel
Luca Vatteroni

Met een aantal even vanzelfsprekende als radicalere ingrepen- onder meer de introductie van een nieuwe centrale ontsluiting, de vervanging van studeerkamer door een eetkamer, de verschillende doorbraken zal binnen de kracht en de waarde van het bestaande woonhuis een logische organisatie worden ontworpen.

Het woonhuis samengesteld uit een voor en achterhuis, verbonden door een lage middenbouw. De deur in de middenbouw wordt gebruikt als primaire entree voor de woning. Via de middenbouw zijn de woonkamer, keuken en een servicegebied verbonden. Aan dit service ligt een werkkamer, badkamer en toilet. De bovenruimtes met slaapkamers van zowel het voor als achterhuis zijn met twee losse trappen bereikbaar. 

DEPTH­­ heeft de onpraktische toegankelijkheid van de verschillende ruimtes verbetert; in de middenbouw zijn een trap met overloop gerealiseerd die de etages met elkaar verbinden en toegankelijk maken vanuit de kern van het huis. Verder is er een doorbraak gemaakt tussen de keuken en de voormalige werkkamer, die een nieuwe functie krijgt als eetkamer. 

De wand die de woonkamer scheidt van de voormalige entree is verwijdert wat een grotere woonkamer met meer licht oplevert. De originele trap is behouden en zal een mooi traditioneel element in de woonkamer en een extra verbinding met de etage vormen. In het achterhuis is de trap verwijdert en een kastenwand in de serviceruimte gerealiseerd. 

In het hart van de woning creeert de nieuwe trap één centrale toegang tot de eerste etage. Ook worden de master bedroom en kinder kamers via een lange gang met elkaar verbonden. In de bijkeuken wordt een functionele kastenwand gerealiseerd

3D visualisatie woning gemaakt door architect renovatie