Locatie
Oud-Beijerland

Opdrachtgever
Particulier

Initiatie
2016

Gereed
2017

Functiebeschrijving
 principe architect

Oppervlak
 circa 165 m2

woonhuis Oud-Beijerland Zinkweg

In de loop der jaren zijn er al enkele kleine aanpassingen aan de woning aangebracht. Als gevolg hiervan wordt een combinatie van verschillende wijzigingen, kwaliteiten van werk en materialen op de gevel weergegeven. 

 

De renovatie is ontstaan uit de wens om het bestaande huis op te knappen en uit te breiden. Om de uitbreiding te benadrukken, moest de bestaande gevel worden gerepareerd en gereorganiseerd. Door lichtgrijs stucwerk te gebruiken om alle oneffenheden te herstellen en te bedekken word de bestaande gevel een subtiel onderdeel van het volume. 

 

De uitbreiding van het dak is ontworpen om plaats te bieden aan twee slaapkamers met verschillende uitzichten op het omliggende park. Hoogteverschillen benadrukken de verbinding tussen het nieuwe en bestaande gebouw. Grote ramen, gelegen in de keuken, laten licht in de verste hoeken van de woonkamer stralen. Het huis wordt betreden via een gang, waarna u de woonkamer binnengaat met een open keuken. Houten elementen in de serene ruimte leiden uw blik naar de tuin, waar grote ramen de enige scheiding zijn van de natuur buiten.

3D visualisatie van een minimalistisch interieur ontwerp voor een slaapkamer