Zinkweg

De eigenaren van dit pand wilde liever niet verhuizen in verband met de ideale ligging dicht bij het centrum maar wilde wel meer woonruimte. Er is daarom gekozen voor een aanbouw. Door de diepe tuin was het een logische keuze om de aanbouw aan de achterzijde te plaatsen. Belangrijk hierbij was om een geheel te creëren van de verschillende opbouwen.

Het ontwerp

Er werd besloten om de gehele plint een facelift te geven met het gebruik van nieuw gevel materiaal, namelijk verticale houten latten. 

Vanuit de bewoners was de wens om boven een extra toilet en slaapruimte te creëren voor toekomstige gezinsuitbreiding. Door het gebruik van de combinatie van betonnen fundatie met HSB en stalen liggers, kon er voordelig de hoogte in worden gebouwd.

Om meer daglicht te creëren aan de achterzijde is er gekozen voor grotere ramen. Op het platte dak van de aanbouw wordt een sedum dak geplaatst zodat er vanuit de woonkamer over groen wordt uitgekeken.

De keuken heeft een zeer open karakter door het gebruik van een groot kozijn in de gehele hoek waardoor de grens tussen keuken en tuin in elkaar overlopen.

Bij de keuze voor het nieuwe gevel materiaal is rekening gehouden met dilitatie. Het gekozen materiaal kan mee bewegen waardoor eventuele scheuren in de toekomst worden voorkomen.