Zinkweg

Dit project betreft een woonhuis welke volledig gerenoveerd moest worden. Er was sprake van toch en vocht problemen doordat het metselwerk zich in slechte staat bevond. De schil van de woning moest daarom worden vervangen. 

Er zat een uitdaging in een modern ontwerp te creëren wat paste in het traditionele straatbeeld. Door het gebruik van verschillende materialen en kleuren zijn we hierin geslaagd. De verschillende hoogteniveaus in deze dijkwoning maken dit tot een speels en karakteristiek dijkwoning.

Het ontwerp

De renovatie is ontstaan ​​uit de wens om het bestaande huis op te knappen en uit te breiden. Om de uitbreiding te benadrukken, moest de bestaande gevel worden gerepareerd en gereorganiseerd. Door lichtgrijs stucwerk te gebruiken om alle oneffenheden te herstellen en te bedekken word de bestaande gevel een subtiel onderdeel van het volume. 

 

De uitbreiding van het dak is ontworpen om plaats te bieden aan twee slaapkamers met verschillende uitzichten op het omliggende park. Hoogteverschillen benadrukken de verbinding tussen het nieuwe en bestaande gebouw. Grote ramen, gelegen in de keuken, laten licht in de verste hoeken van de woonkamer stralen. Het huis wordt betreden via een gang, waarna u de woonkamer binnengaat met een open keuken. Houten elementen in de serene ruimte leiden uw blik naar de tuin, waar grote ramen de enige scheiding zijn van de natuur buiten. 

3d ontwerp gevel