Bouwkundig advies in de regio Rotterdam

Home > Bouwkundige keuring en advies

Uw behoefte aan bouwkundig advies kan worden vervuld door architectenbureau DEPTH uit Oud-Beijerland, omgeving Rotterdam. Wij ondersteunen klanten bij bouwkundige vraagstukken en geven advies over management, financiën, de oplevering en/of toezicht. Ook is het mogelijk om een bouwkundige keuring door ons uit te laten voeren.

Esthetisch toezicht op uw project

Een belangrijk aandachtspunt tijdens de bouw van ieder project, of het nou Tiny Houses zijn of een heel kantoorpand, is dat de esthetische details uit een ontwerp zorgvuldig worden uitgevoerd door de aannemer. DEPTH is hier extra alert op omdat een aannemer tijdens het bouwproces van nature meer bezig is met de bouwkundige kant van een project dan met het esthetische element. De ervaring leert dat dit lang niet altijd voor problemen hoeft te zorgen, mits er goed gecommuniceerd wordt door de betrokken partijen.

Persoon bedolven onder proppen papier met in de hand een papier met het woord help erop, dit verwijst naar de vraag om bouwbegeleiding

Een bouwkundige keuring en advies in en buiten Rotterdam

Als u een bestaand huis koopt, is het verstandig om bouwkundig advies te vragen aan DEPTH, een architectenbureau uit omgeving Rotterdam. We gaan na welke gebreken de woning heeft en hoeveel onderhoud er nu én op termijn nodig is. We doen onder andere:

 • De staat van de ramen, kozijnen en deuren controleren;
 • Een visuele beoordeling van de sanitaire ruimtes;
 • Aanwezigheid van loden waterleidingen, alsmede een onderzoek naar risico op koolmonoxide en de aanwezigheid van asbestverdachte materialen;
 • Een visuele beoordeling van de staat van de verwarmings-, elektrische- en gasinstallaties;
 • Een visuele beoordeling van de staat van het dak, ofwel de constructie, dakbedekking en goten;
 • De staat van de schoorstenen en ventilatie(kanalen) controleren;
 • De brandveiligheid beoordelen;
 • De constructie van het pand, de fundering van de kruipruimte, de vloeren en de dragende wanden controleren;
 • De portieken en galerijen controleren;
 • De visuele staat van het metselwerk en de gevels bekijken;
 • Een inspectie van de interieurafwerking, zoals de wanden, plafonds, schilderwerk, binnendeuren en de keuken.

Daarnaast voegen we een inschatting van de kosten toe aan het rapport om achterstallig onderhoud te herstellen. Dat overzicht kunt u gebruiken tijdens de onderhandelingen over de prijs van het huis. We streven er bij DEPTH, een architectenbureau uit omgeving Rotterdam, naar om het rapport met de resultaten van het bouwkundig advies binnen een week klaar te hebben. Het is mogelijk dit rapport als bindende voorwaarde op te nemen in het voorlopige koopcontract.

Wij geven graag persoonlijk advies

Door onze achtergrond en ruime ervaring in de praktijk hebben wij een zeer brede kennis van diverse zaken in het bouwproces, zowel als uitvoerder als architect. Of u nu een nieuwe woning laat bouwen of een grootschalige renovatie laat uitvoeren; DEPTH heeft onafhankelijk en eerlijk advies in alle fases van uw bouwproject.

Directievoering en toezicht tijdens de bouwfase

We vinden het belangrijk dat uw plannen op de bouwplaats zorgvuldig worden uitgevoerd. Daarom zijn wij ook inzetbaar als directievoerder en toezichthouder in de bouwfase van een project. Als directievoerder ontfermen wij ons over het contract, het budget, de kwaliteit, de planning, de administratie en de veiligheid. De toezichthouder is het verlengstuk, deze vormt de ogen en oren van de directievoerder als het gaat om direct operationele bouwzaken. Architectenbureau DEPTH uit Oud-Beijerland (omgeving Rotterdam) neemt op basis van het bouwkundig advies de dagelijkse zorgen van het bouwproject over, maar u houdt als opdrachtgever de regie.

Bel nu als u behoefte heeft aan advies

Wij helpen u met uw bouwproject, zodat u met een goed gevoel aan de slag kan. Als u uw behoefte aan advies wilt bespreken met een van onze experts, kan dat. U belt hiervoor naar +31 6 53 50 34 88.