Bouwkundige keuring en advies

DEPTH ondersteunt klanten waar nodig met het beantwoorden van bouwkundige vraagstukken en advies over management, financiën, de oplevering en/of toezicht. Ook kunt u ons inzetten voor een bouwkundige keuring

Persoon bedolven onder proppen papier met in de hand een papier met het woord help erop, dit verwijst naar de vraag om bouwbegeleiding

Bouwkundige keuring

Als u een bestaand huis gaat kopen, is het verstandig om een bouwkundige keuring te laten doen. DEPTH helpt u hier graag bij. We gaan na welke gebreken de woning heeft en hoeveel onderhoud er nu én op termijn nodig is. We controleren onder andere op:

        Staat van ramen, kozijnen en deuren

        Visuele beoordeling van de sanitaire ruimtes

        Aanwezigheid van loden waterleidingen alsmede onderzoek naar risico op koolmonoxide en aanwezigheid asbestverdachte materialen

        Visuele beoordeling staat van de verwarmingsinstallaties, elektrische en gas installaties

        Visuele beoordeling staat van het dak: constructie, dakbedekking en goten

        Staat van schoorstenen en ventilatie(kanalen)

        Beoordeling brandveiligheid

        De constructie van het pand, fundering kruipruimte, vloeren en dragende wanden

        Portieken en galerijen

        Visuele staat van het metselwerk en de gevels

        Inspectie interieurafwerking. Zoals wanden, plafonds, schilderwerk, binnendeuren en de keuken

Ook voegen we een inschatting van de kosten toe aan het rapport om achterstallig onderhoud te herstellen. Dat overzicht kunt u gebruiken tijdens de onderhandelingen over de prijs van het huis. We streven ernaar om het rapport met de resultaten van de bouwkundige keuring binnen een week klaar te hebben. U kunt het rapport als ontbindende voorwaarde opnemen in het voorlopige koopcontract.

Advies

Door onze achtergrond en ruime ervaring in de praktijk hebben wij een zeer brede kennis van diverse zaken in het bouwproces. Zowel als uitvoerder als ervaren architect. Of u nu een nieuwe woning laat bouwen of een grootschalige renovatie laat uitvoeren. DEPTH geeft onafhankelijk en eerlijk advies in alle fases van uw bouwproject. 

Directievoering en toezicht

We vinden het belangrijk dat de plannen van de opdrachtgever zorgvuldig worden uitgevoerd op de bouwplaats. We zijn daarom ook inzetbaar als directievoerder en toezichthouder in de bouwfase van een project. Twee verschillende rollen omdat de eerste zich ontfermt over het contract, budget, de kwaliteit, planning, administratie en veiligheid. De toezichthouder is daarvan het verlengstuk. Hij vormt de ogen en oren van de directievoerder als het gaat om direct operationele bouwzaken. DEPTH neemt dus de dagelijkse zorgen over van het bouwproject, maar u houdt als opdrachtgever de regie.

Esthetisch toezicht

Een belangrijk aandachtspunt tijdens de bouw is dat de esthetische details uit een ontwerp zorgvuldig worden uitgevoerd door de aannemer. DEPTH is hier extra alert op omdat een aannemer van nature meer bezig met de bouwkundige kant van een project dan met de esthetische. De ervaring leert dat dit lang niet altijd voor problemen hoeft te zorgen, mits er goed gecommuniceerd wordt door de betrokken partijen. 

Wilt u meer weten over deze of één van onze andere diensten, neem dan gerust contact op.