U kunt nu een Tiny House laten ontwerpen

6

Jaren
ervaring

160+

Klanten
geholpen

180+

Afgeronde 
projecten 

De belangstelling om een Tiny House te laten ontwerpen en bouwen groeit in Nederland. Heeft u al concrete plannen over het laten ontwerpen of het bouwen van een Tiny House of wilt u meer weten over deze woonvorm? Dan bent u aan het juiste adres bij DEPTH, een architectenbureau uit Oud-Beijerland. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van praktische maar hoogwaardige ontwerpen geven we u uitstekend advies.

Een Tiny House laten ontwerpen naar uw wensen

Een Tiny House is een kleine, volwaardige vrijstaande woning met een oppervlakte van ongeveer 50 m2. Dit zorgt voor een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk met betrekking tot wonen. De belangrijkste vraag bij het laten ontwerpen van een Tiny House is hoeveel ruimte er nodig is om prettig te kunnen leven, zonder overtollig ballast. Het antwoord op deze vraag is voor iedereen verschillend. De uitdaging zit voor DEPTH vooral in het creëren van zoveel mogelijk functionaliteit op het kleine woonoppervlak. Daarom maken we tijdens het ontwerpen van een Tiny House altijd een uitgebreide inventarisatie van uw woonwensen en de functionele eisen van de woning.  

De filosofie van een Tiny House

Wonen in een Tiny House is ontstaan vanuit de vraag naar betaalbare woningen door particulieren die niet in aanmerking komen voor een hypotheek voor een standaard woning en niet willen huren. Door te kiezen voor minder woonruimte, creëert u bovendien meer ruimte voor andere aspecten van het leven zoals het opbouwen van relaties, genieten van de natuur en buitenshuis ervaringen opdoen.

De bouwfase van uw Tiny House

Na de ontwerpfase is het zaak om een vergunning te regelen, het budget te bepalen en een bouwer te benaderen. Wanneer dit geregeld is, gaan we over tot het bouwen van het Tiny House. Er zijn verschillende methodes om een Tiny House te bouwen. De meest voorkomende methode maakt gebruik van houten prefab onderdelen. Deze worden met behulp van de nieuwste technieken geproduceerd en afgeleverd als bouwpakket bij de aannemer. Die zet vervolgens de woning in fases in elkaar en zorgt voor de afwerking.

De kosten van een Tiny House

Als u een Tiny House wil laten ontwerpen en bouwen moet u rekening houden met de kosten van de grond en het huisje zelf. De kosten van de woning, met alles erop en eraan liggen tussen de €50.000.- en €85.000.-. U kunt een Tiny House binnen enkele jaren schuldenvrij bezitten, of u er nou voor kiest om ervoor te sparen of er een lening voor afsluit. Mensen met een reguliere woning zijn 25 tot 50 procent van hun inkomen kwijt aan woonlasten. Eigenaren van een Tiny House besteden dat geld aan andere zaken, omdat het verbruik van gas, water en licht veel lager is. Daarbij zijn de meeste Tiny Houses uitgerust met de middelen om duurzaam energie op te wekken, waardoor de kosten nog verder gereduceerd zijn. Of u nu projectontwikkelaar, aannemer, investeerder of particulier bent; DEPTH helpt u graag met het laten ontwerpen of bouwen van een Tiny House op maat.

Laat ons uw Tiny House ontwerpen

Wilt u een architect uit Oud-Beijerland, nabij Rotterdam, inhuren om uw Tiny House te laten ontwerpen en/of te bouwen? Wij hebben jarenlange ervaring met nieuwbouwprojecten. Neem dus nu contact met ons op door te bellen naar +31 6 53 50 34 88.

”De heren zijn creatief, deskundig en vooral meedenkend tot een voor mij ideale oplossing. Kostenbewust ontwerp met ruimte voor noviteiten en hergebruik van materialen.”

DHR. M. HEGEMAN PARTICULIER

”Begin 2020 ben ik via internet in contact gekomen met de heren van Depth. Wij waren op zoek naar een architect, bij voorkeur uit de Hoeksche Waard, die voor ons de bestemmingswijziging kon regelen van een landbouwschuur naar een horeca locatie. Zij zijn hiermee aan de slag gegaan met als resultaat dat we nu naast ons restaurant ook een grote zaal hebben kunnen realiseren. Ook de verbouwing van dit pand is door Depth begeleid, waarbij zij hun expertise qua akoestiek, inrichting en bouwkundige wetgeving met ons gedeeld hebben.”

HENK DE KONING KONINGSHOEVE

”Tekenwerk zeer professioneel uitgevoerd, tekenaar denkt mee met de klant, en eventuele aanpassingen waar nodig snel uitgevoerd. Erg tevreden!”

DHR. M. SCHIPPER SCHIPPER A.B.T.