Start bouw bedrijfspand aan de Donkervoortlaan

DEPTH werkt mee aan de bouw van een nieuw bedrijfspand van BO Vastgoed & Schipper ABT aan de Donkervoortlaan in Oud-Beijerland. Het gebouw wordt gerealiseerd op een van de laatste kavels van het nieuwe bedrijventerrein ‘De Hoogerwerf’. Wij hebben ondersteund in het ontwerpproces en de benodigde vergunningen en de bouwtekeningen geregeld. De keuzes die we hierbij hebben gemaakt, sluiten naadloos aan bij onze expertise in utiliteitsbouw.

Ontwerp
Het ontwerp van een utiliteitsgebouw is altijd gebaseerd op de functionele wensen van de opdrachtgever. Bij deze opdracht lagen die wensen in het maximaliseren van de bruikbare vierkante meters op de smalle kavel zonder dat daarbij de achterzijde minder toegankelijk wordt. Om het gebouw daarnaast een representatief uiterlijk te geven en te voorzien van kantoorruimtes is aan de voorzijde gekozen voor vliesgevelmet grote glasvlakken. Deze keuze is ook gemaakt in verband met het weidse uitzicht op het grote stuk boerenland dat aan de voorzijde van het pandligt.

 

 

Wat is utiliteitsbouw?
Gebouwen die tot utiliteitsbouw behoren, hebben geen woonbestemming. Denk aan kantoren, ziekenhuizen, fabrieken, scholen, winkelcentra, etc. De nadruk ligt dus niet op persoonlijk gebruik, maar op specifieke functies. Alles dat met het gebouw te maken heeft, moet daar op worden afgestemd. Ook is het vaak zo dat technische installaties goed bereikbaar moeten blijven, iets dat weer zorgt voor een specifieke aanpak. Bij dit specifieke project gaat het om een bedrijfspand met verschillende functies. Zo komt er aan de achterzijde een grote loods en wordt het kantoor aan de voorzijde verhuurd aan een ondernemer. Ook de aannemer die het pand gaat bouwen, Schipper ABT, verhuist naar dit nieuwe gebouw zodat ze de ruimte vinden die ze nodig hebben.

Duurzaam ontwerp
Unique selling point van dit gebouw is dat het functioneert zonder gas. De verwarming wordt op een duurzame manier geregeld met infraroodpanelen, warm water wordt gegenereerd door een boiler en uiteraard komen er zonnepanelen op het dak. Al deze kenmerken passen goed bij het streven van DEPTH om duurzame objecten te creëren die jaren meekunnen. Zeker bij utiliteitsbouw is dit een belangrijk vereiste. Verder komt het gebouw op een betonnen fundering te staan waar vervolgens een stalen skelet met sandwichpanelen aan wordt gehangen. De bouw gaat begin oktober van start.

Heeft u vragen over het ontwerpen van een bedrijfspand of ander utiliteitsgebouw, of kunnen wij u op een andere manier helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.