Een tiny house ontwerpen en bouwen

De belangstelling om te wonen in een Tiny House groeit in Nederland. Heeft u concrete plannen voor het ontwerpen en bouwen van een Tiny House of wilt u meer weten over deze woonvorm? Door jarenlange ervaring op het gebied van praktische maar hoogwaardige ontwerpen is DEPTH hiervoor de juiste partij. 

3D render interieur van een woonkamer

Tiny House ontwerpen

Een Tiny House is een kleine volwaardige vrijstaande woning met een oppervlakte van ongeveer 50 m2 die zorgt voor een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk als het om wonen gaat. De vraag die uitvoerig aan bod komt bij het ontwerpen van een Tiny House is: hoeveel ruimte heb je nodig om prettig te kunnen leven zonder overtollige ballast. Het antwoord op die vraag is voor iedereen verschillend. Voor DEPTH zit de uitdaging vooral in het creëren van zoveel mogelijk functionaliteit op het kleine woonoppervlak. Daarom maken we tijdens het ontwerpen van een Tiny House altijd een uitgebreide inventarisatie van uw woonwensen en de functionele eisen van de woning. 

3D visualisatie van een ontwerp van een Tiny House

Tiny House bouwen

Na de ontwerpfase is het zaak om een vergunning te regelen, het budget te bepalen en een bouwer te benaderen. Als dit allemaal geregeld is, gaan we over tot het bouwen van het Tiny House. Er zijn verschillende methodes om een Tiny House te bouwen. De meest voorkomende is door gebruik te maken van houten prefab onderdelen. Die worden met behulp van de nieuwste technieken geproduceerd en afgeleverd als bouwpakket bij de aannemer. Die zet vervolgens de woning in etappes in elkaar en zorgt voor de afwerking.     

Filosofie Tiny House

Wonen in Tiny Houses is in Nederland een aantal jaar geleden ontstaan vanuit de vraag naar betaalbare woningen voor particulieren die geen hypotheek voor een standaard woning kunnen krijgen en niet willen huren. De achterliggende gedachte van een Tiny House is: door te kiezen voor minder woonruimte, creëer je meer ruimte voor andere aspecten van het leven zoals het opbouwen van relaties, genieten van de natuur en ervaringen opdoen buitenshuis.

Kosten Tiny House

Als u een Tiny house wilt kopen of laten bouwen moet u rekening houden met de kosten van de grond en het huisje zelf. De kosten van de woning, met alles erop en eraan qua aansluitingen liggen tussen de 50.000 a 85.000 euro.  Of u nu kiest voor sparen of er een lening voor afsluit een Tiny house kunt u binnen enkele jaren schuldenvrij bezitten. Mensen met een reguliere woning zijn 25 tot 50 procent van hun inkomen kwijt aan woonlasten. Tiny House-eigenaren kunnen dat geld besteden aan andere zaken omdat het verbruik van gas, water en licht veel lager is. Daarbij komt dat de meeste Tiny houses zijn uitgerust met onderdelen om duurzaam energie op te wekken waardoor de kosten nog meer worden gereduceerd.

Of u nu projectontwikkelaar, aannemer, investeerder of particulier bent, DEPTH helpt u graag aan een ontwerp op maat voor uw Tiny House.

Heeft u vragen over deze of één van onze andere diensten? Neem dan gerust contact op!