Bouwkundig tekenbureau in de regio Rotterdam

Home > Bouwkundig, technische & CAD tekenaar met expertise

U bent bij DEPTH aan het goede adres als u een bouwkundig tekenbureau of technisch tekenaar uit omgeving Rotterdam wilt inhuren. Wij helpen u uw bouw- of verbouwplannen uit te werken. Voor uiteenlopende doeleinden zet DEPTH uw plannen met behulp van AutoCAD of Revit/BIM op papier. Denk hier bijvoorbeeld aan tekeningen voor:

  • Nieuwbouw- of verbouwplannen
  • Aanvraag voor een omgevingsvergunning
  • Bestek- en werktekeningen
Bouwkundige tekening opgezet door bouwkundig tekenaar

Een bouwkundig tekenbureau nabij Rotterdam voor uw nieuwbouw en verbouw

Als bouwkundig tekenbureau uit Oud-Beijerland, omgeving Rotterdam, maken wij al het tekenwerk dat nodig is om uw plannen te realiseren. U krijgt eerst uitgebreid de mogelijkheid om aan een van onze bouwkundige tekenaars uw plannen uit te leggen. Bij een verbouwing is het daarbij ook belangrijk dat het bestaande pand in kaart wordt gebracht, dus ook met de oude tekeningen gaan wij aan de slag. De nieuwe plannen moeten immers naadloos aansluiten op de bestaande situatie. Ook bij het inhuren voor herbestemming is het noodzakelijk dat een technisch tekenaar van ons bouwkundig tekenbureau uit Oud-Beijerland, nabij Rotterdam, de bestaande bebouwing gedetailleerd uitwerkt.

Detail bouwkundige tekening opgezet door Cad tekenaar

Een technisch tekenaar helpt u met uw aanvraag voor een omgevingsvergunning

Als u een aanvraag doet voor een omgevingsvergunning is het van belang dat het bouwkundig- en constructief tekenwerk voldoet aan een aantal belangrijke eisen, zodat het voldoet aan de regeling omgevingsrecht. De technisch tekenaar van DEPTH, een ervaren bouwkundig tekenbureau uit Oud-Beijerland in de buurt van Rotterdam, houdt direct na het inhuren rekening met al deze eisen. Zaken als brandveiligheid, constructie en materiaalgebruik worden zorgvuldig verwerkt in de tekeningen. Ook andere verplichte onderdelen van de aanvraag maken wij voor u in orde. Denk aan dwarsdoorsneden, plattegronden, gevels, kapplannen en principedetaillering.

De volgende stap is een bestektekening en werktekening maken

Zodra het definitieve ontwerp staat en alle vergunningen binnen zijn, is het tijd voor de volgende stap in het bouwproces. Het maken van een bestektekening en werktekening. Deze twee tekeningen worden na het inhuren ook opgesteld door een technisch tekenaar van DEPTH, bouwkundig tekenbureau uit Oud-Beijerland in de omgeving Rotterdam. Alle technische specificaties en details worden vastgelegd en we zorgen er daarmee voor dat de aannemer alles tot in detail kan uitvoeren zonder onduidelijkheden.

Bouwkundige tekensoftware

Door onze sterke focus op maakbaarheid en een technisch solide uitwerking hebben we uitgebreid ervaring opgedaan met AutoCAD en Revit/BIM. Per project kijken we welke software het beste past. De selectie heeft met name te maken met de complexiteit en grootte van de projecten. AutoCAD is van oorsprong het standaard CAD-tekenprogramma; het werkt snel en is beter om precieze 2D-beelden mee te vervaardigen. Met Revit/BIM leveren we een intelligent 3D-model aan waarin moduleurs ‘real-time’ informatie kunnen toevoegen en delen. Deze informatie is van belang voor alle betrokkenen bij het bouwproces. Deze software biedt dus meer mogelijkheden voor de uitgebreidere contractvormen van uw project.

Complexe detaillering

Wij zijn gespecialiseerd in het uitwerken van complexe detaillering in tekeningen omdat we jarenlange ervaring hebben als bouwkundig tekenbureau. Daarom zijn wij altijd alert op innovatieve producten die we kunnen toepassen in de bouwkundige details van de tekeningen.

Verduidelijking nodig? Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over deze of een van onze andere diensten? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar +31 6 53 50 34 88. DEPTH heeft jarenlange ervaring met bouwkundig tekenen, omdat al onze projecten zijn gemaakt op basis van een bouwkundige tekening. Bij nieuwbouw, renovatie, verbouwen en het creëren van een Tiny House maakt ons bouwkundig tekenbureau uit Oud-Beijerland, omgeving Rotterdam, een bouwkundige tekening.