Bouwkundig, technisch & CAD tekenaar met expertise

Bouwkundig tekenaar

Bent u op zoek naar een bouwkundig tekenaar of technisch tekenaar om uw bouw- of verbouwplannen uit te werken? Dan bent u bij DEPTH aan het goede adres. Voor uiteenlopende doeleinden zet DEPTH uw plannen met behulp van AutoCAD of Revit/BIM op papier. Denk aan tekeningen voor:

– nieuwbouw- en verbouwplannen

– aanvraag voor een omgevingsvergunning

– bestek- en werktekeningen

Maar ook als u een andere tekenaanvragen heeft, kunt u contact opnemen.

Bouwkundige tekening opgezet door bouwkundig tekenaar

Bouwkundig tekenaar voor nieuwbouw en verbouw

Als bouwkundig tekenbureau maken wij al het tekenwerk dat nodig is voor het realiseren uw plannen. U krijgt eerst uitgebreid de mogelijkheid om aan een van onze bouwkundig tekenaars uw plannen uit te leggen. Bij een verbouwing is het daarbij ook belangrijk dat het bestaande pand in kaart wordt gebracht, dus ook met die tekening gaan we aan de slag. De nieuwe plannen moeten immers naadloos aansluiten op de bestaande situatie. En ook bij een herbestemming is het noodzakelijk dat een bouwkundig tekenaar de bestaande bebouwing gedetailleerd uitwerkt.

Detail bouwkundige tekening opgezet door Cad tekenaar

Technisch tekenaar aanvraag omgevingsvergunning

Als u een aanvraag gaat doen voor een omgevingsvergunning is het zaak dat het bouwkundig- en constructief tekenwerk voldoet aan een aantal belangrijke eisen zodat het voldoet aan de Regeling omgevingsrecht. De bouwkundig tekenaar van DEPTH die voor u aan de slag gaat, houdt rekening met al die eisen. Zaken als brandveiligheid, constructie en materiaalgebruik worden zorgvuldig verwerkt in de tekeningen. Ook andere verplichte onderdelen van de aanvraag maken wij voor u in orde. Denk aan dwarsdoorsneden, plattegronden, gevels, kapplannen en principedetaillering.

Bestektekening en werktekening

Staat het definitieve ontwerp en zijn alle vergunningen binnen? Dan is het tijd voor de volgende stap in het bouwproces: het maken van een bestektekening en werktekening. Ook deze twee kunnen worden opgesteld door een bouwkundig tekenaar van DEPTH. We leggen alle technische specificaties en details vast en zorgen er zo voor dat de aannemer alles tot in detail kan uitvoeren zonder onduidelijkheden.

Bouwkundige tekensoftware

In de afgelopen 10 jaar hebben we uitgebreid ervaring opgedaan met AutoCAD en Revit/BIM. Per project bekijken we welke software het beste past. Dit heeft met name te maken met de complexiteit en grootte van de projecten. AutoCAD is van oorsprong het standaard cad tekenprogramma, het werkt snel en is beter om precieze 2D beelden mee te vervaardigen. Met Revit/BIM leveren we een intelligent 3D-model aan waarin moduleurs ‘real-time’ informatie kunnen toevoegen en delen die van belang is voor alle betrokkenen van het bouwproces. Deze software biedt dus meer mogelijkheden voor de uitgebreidere contractvormen van uw project. 

Complexe detaillering

Omdat we ruime ervaring hebben als bouwkundig tekenbureau zijn we gespecialiseerd in het uitwerken van complexe detaillering in tekeningen. We zijn daarom altijd alert op innovatieve producten die we kunnen toepassen in de bouwkundige details van de tekeningen.

Wilt u meer weten over deze of een van onze andere diensten? Neem dan gerust contact met ons op!