Omgevingsvergunning in regio Rotterdam

8

Jaren
ervaring

160+

Klanten
geholpen

180+

Afgeronde 
projecten

U heeft in veel gevallen een omgevingsvergunning nodig als u van plan bent iets te bouwen of te slopen in regio Rotterdam. Architectenbureau DEPTH, uit Oud-Beijerland heeft ruime kennis en ervaring op dit gebied en kan daarom de aanvraag van een omgevingsvergunning in de buurt van Rotterdam voor u regelen. Zo weet u zeker dat uw project soepel zal verlopen.

Omgevingsvergunning in regio Rotterdam

U heeft in veel gevallen een omgevingsvergunning nodig als u van plan bent iets te bouwen of te slopen in regio Rotterdam. Architectenbureau DEPTH, uit Oud-Beijerland heeft ruime kennis en ervaring op dit gebied en kan daarom de aanvraag van een omgevingsvergunning in de buurt van Rotterdam voor u regelen. Zo weet u zeker dat uw project soepel zal verlopen.

Bouw- en omgevingsvergunning aanvragen in de buurt van Rotterdam

01/ Initiatief

02/ Schetsontwerp

03/ Voorlopig ontwerp

04/ Definitief ontwerp

05/ Vergunning aanvraag

06/ Technisch ontwerp

05/ Uitvoering

04/ Evaluatie nazorg

Vroeger moesten er binnen een projectontwikkeling verschillende vergunningen aangevraagd worden voor verschillende fases en activiteiten van het project. Denk aan een sloopvergunning, een kapvergunning, of een inritvergunning. Nu hoeft dat niet meer omdat alles in één omgevingsvergunning wordt geregeld met de overkoepelende Wabo: Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. 

Als we de aanvraag voor u oppakken, kijken we eerst uitvoerig naar de beschikbare documenten. Door de documenten op voorhand zorgvuldig te reflecteren aan de geldende regels en voorwaarden in de wet kunnen we bepalen op welke manier we de aanvraag gaan indienen. Dit is belangrijk omdat de gemeente kan beslissen om een aanvraag voor een bouwvergunning of een omgevingsvergunning niet in behandeling te nemen als er gegevens ontbreken. De gelegenheid om aan te vullen is eenmalig en krijgt de aanvrager alleen als er sprake is van een herstelbaar gebrek.  

het Omgevingsloket

Via het Omgevingsloket selecteren wij voor u de juiste activiteiten/werkzaamheden zodat de bijbehorende instantie(s) de documenten ontvangen ter beoordeling. Een bekende instantie bij reguliere woningbouw is de welstandscommissie, die de documenten op uiterlijke verschijning toetst. Over het algemeen duurt het, vanaf het moment dat we de aanvraag indienen, acht weken voordat u uitsluitsel krijgt, maar in de praktijk zien we vaak dat de gemeente verlenging aanvraagt. Er komen dan nog zes weken bij. Is de aanvraag complexer? Dan beslist de gemeente Rotterdam of elders binnen zes maanden over het wel of niet gunnen van een omgevingsvergunning.

Ga een gesprek
met ons aan

Aan het aanvragen van een omgevingsvergunning in de buurt van Rotterdam zitten kosten verbonden omdat er verschillende zaken getoetst moeten worden door ambtenaren. De hoogte van deze legeskosten is afhankelijk van de betreffende gemeente en de totale kosten van het bouwproject. Wanneer u een architect inhuurt van ons kantoor nabij Rotterdam om uw omgevingsvergunning aan te vragen, zorgen wij dat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Wilt u meer weten over het aanvragen van een omgevingsvergunning in regio Rotterdam? Neem dan gerust contact met ons kantoor in Oud-Beijerland op! Wij staan u graag te woord om uw vragen te beantwoorden of u van meer informatie te voorzien. U bereikt ons via het telefoonnummer +31 6 53 50 34 88 of door een e-mail te sturen naar info@deptharch.nl.

The Chair

”Begin 2020 ben ik via internet in contact gekomen met de heren van Depth. Wij waren op zoek naar een architect, bij voorkeur uit de Hoeksche Waard, die voor ons de bestemmingswijziging kon regelen van een landbouwschuur naar een horeca locatie. Zij zijn hiermee aan de slag gegaan met als resultaat dat we nu naast ons restaurant ook een grote zaal hebben kunnen realiseren. Ook de verbouwing van dit pand is door Depth begeleid, waarbij zij hun expertise qua akoestiek, inrichting en bouwkundige wetgeving met ons gedeeld hebben.”

HENK DE KONING KONINGSHOEVE

”De heren zijn creatief, deskundig en vooral meedenkend tot een voor mij ideale oplossing. Kostenbewust ontwerp met ruimte voor noviteiten en hergebruik van materialen.”

DHR. M. HEGEMAN PARTICULIER

”Tekenwerk zeer professioneel uitgevoerd, tekenaar denkt mee met de klant, en eventuele aanpassingen waar nodig snel uitgevoerd. Erg tevreden!”

DHR. M. SCHIPPER SCHIPPER A.B.T.