Architect voor verbouwing en renovaties

Voor DEPTH ligt de kern van een renovatie of verbouwing in het openbaren van de verborgen kwaliteiten van een gebouw. We vinden het belangrijk om het pand dat gerenoveerd wordt goed te begrijpen zodat we de kansen die er liggen optimaal kunnen benutten. We meten het gebouw in of doen een volledig bouwhistorisch onderzoek. Kennis van de geschiedenis van het gebouw is ook van belang als er sprake is van bouwkundige gebreken. Daarnaast is een destructief onderzoek in de meeste gevallen gewenst omdat er bij een renovatie vaak onvoorziene werkzaamheden komen kijken. Denk bijvoorbeeld aan tegels onder een laminaatvloer. Door dit open te breken kunnen we zien waar we mee te maken hebben. Op deze manier voorkomen we financiële tegenvallers. 

01/ Betaalbaar hoogwaardige architectuur
02/ Bouwkundige keuring & advies
03/ Vast team van architecten

Architect verbouwing

Heeft u plannen voor een verbouwing aan uw woning? Een architect van DEPTH adviseert u hier graag bij. Als u bijvoorbeeld uw woonkamer of werkruimte wilt vergroten dan kan dat door horizontaal of verticaal uit te breiden met behulp van een aanbouw, opbouw of kelder. In bepaalde gevallen is het uitbreiden of verbouwen van een woning vergunningsvrij. De architect van DEPTH die zich bezighoudt met de verbouwing is goed op de hoogte van wat wel en niet mag in de eventuele omgevingsvergunning en informeert u hier graag over. Daarnaast zoeken we uit waar de grenzen van de regelgeving liggen zodat de architect van de verbouwing exact weet hoe ver hij kan gaan met zijn ontwerp.

Architect renovatie

We zien steeds vaker dat bestaande gebouwen niet worden gesloopt, maar worden gerenoveerd. Hierbij zorgt DEPTH ervoor dat het gebouw voldoet aan de eisen van deze tijd die gelden voor onder andere duurzaamheid en brandveiligheid. De architect kijkt bij een renovatie ook goed naar de staat van de constructie. Als die nog voldoet, kan het veel geld schelen als deze hergebruikt wordt. Ook is een renovatie een mooie kans om aandacht te geven aan de isolatie. Zeker als het gaat om een gebouw dat dateert voor 1990 omdat toen veel gebouwen nog niet goed werden geïsoleerd. Het opnieuw isoleren van het hele pand betekent vaak dat u een totaalrenovatie moet overwegen. DEPTH is deskundig op dit gebied en adviseert u hier graag over.

Wilt u meer informatie of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

”Tekenwerk zeer professioneel uitgevoerd, tekenaar denkt mee met de klant, en eventuele aanpassingen waar nodig snel uitgevoerd. Erg tevreden!”

DHR. M. SCHIPPER SCHIPPER A.B.T.

”De heren zijn creatief, deskundig en vooral meedenkend tot een voor mij ideale oplossing. Kostenbewust ontwerp met ruimte voor noviteiten en hergebruik van materialen.”

DHR. M. HEGEMAN PARTICULIER

”Begin 2020 ben ik via internet in contact gekomen met de heren van Depth. Wij waren op zoek naar een architect, bij voorkeur uit de Hoeksche Waard, die voor ons de bestemmingswijziging kon regelen van een landbouwschuur naar een horeca locatie. Zij zijn hiermee aan de slag gegaan met als resultaat dat we nu naast ons restaurant ook een grote zaal hebben kunnen realiseren. Ook de verbouwing van dit pand is door Depth begeleid, waarbij zij hun expertise qua akoestiek, inrichting en bouwkundige wetgeving met ons gedeeld hebben.”

HENK DE KONING KONINGSHOEVE