Een huis ontwerpen en visualiseren in 3D; zo gaan wij te werk

Als u samen met een architect een plan opstelt voor de bouw of verbouw van uw woning, zet deze uw wensen om in een concreet ontwerp. Uw unieke ideeën worden besproken en uitgetekend in een ontwerptekening en bouwtekening. Hoewel u weet wat er in deze tekeningen te zien is, is het soms lastig terug te kijken op een platte schets. Ook het laten zien van een beeld van uw nieuwe woning aan familie en vrienden is op deze manier moeilijk. Bij DEPTH vinden wij het belangrijk dat u van tevoren een zo gedetailleerd mogelijke impressie krijgt van de bouw- of verbouwplannen. Daarom bieden wij naast de ontwerp- en bouwtekeningen ook altijd een 3D visualisatie van het te realiseren ontwerp aan.

Uw huis ontwerpen en inrichten in 3D

Een 3D visualisatie is een afbeelding die wordt gemaakt aan de hand van de ontwerptekeningen. Hoewel het een statische afbeelding betreft, geeft deze veel beter de sfeer van het te realiseren ontwerp weer. Dit komt door de gedetailleerde weergave van kleuren, materialen, meubels en overige objecten zoals bijvoorbeeld beplanting. Dit soort afbeeldingen kan goed worden gebruikt voor promotiemateriaal zoals een brochure of bouwbord, of natuurlijk om aan familie en vrienden te laten zien. Zowel voor bouwprojecten als een verandering van het interieur is de 3D visualisatie zeer geschikt.

Woning visualisatie in 3D leidt tot nieuwe inzichten

Omdat een 3D visualisatie van de woning een sterk gedetailleerd beeld geeft, leidt deze vaak tot nieuwe inzichten over het ontwerp op papier. Verhoudingen worden duidelijker en er ontstaat een betere impressie van het samenspel van geplande materialen, of de lichtinval in een ruimte. Het kan dus zo zijn dat u na het zien van de 3D impressie aanpassingen wil doen aan het ontwerp op papier. Een aanpassing is voor ons geen enkel probleem. Het is fijn dat u deze inzichten tijdens het ontwerpen van de woning en alvorens de start van de bouw heeft gekregen!

Een 3D visualisatie laten maken: onze werkwijze

Wilt u een 3D visualisatie van uw te realiseren woning of interieur laten maken? De architecten van DEPTH helpen u graag. Voor het maken van een zo gedetailleerd mogelijke visualisatie verzamelen wij eerst alle beschikbare projectdata. Met al deze gegevens gaan wij vervolgens aan de slag om een zo goed mogelijk beeld te creëren. We werken hierbij van groot naar klein. Eerst wordt een sfeerbepaling gemaakt, daarna zetten wij het ontworpen gebouw of de ruimte in de 3D tekening en vervolgens voegen we alle details toe: van materialen tot meubels en eventuele beplanting. We vinden het belangrijk dat de uiteindelijke 3D impressie een zo goed mogelijke weergave vormt van uw plannen. Tijdens het proces krijgt u dan ook tweemaal de mogelijkheid om feedback te geven op de aan u getoonde previews. Voldoet de visualisatie aan uw wensen? Dan leveren wij een kwalitatieve 4K afbeelding af die u kunt gebruiken ter promotie van uw project.

Heeft u vragen over het ontwerpen van een woning met behulp van de 3d visualisatie techniek, of kunnen wij u helpen bij het maken van een visualisatie van uw project? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.