Wat doet een architect? Onze werkwijze uitgelegd

U staat voor een belangrijk moment in uw leven. Het laten bouwen van het huis van uw dromen, of het verbouwen van uw huidige woning tot droomhuis, is vaak een lang en intensief proces. Het is logisch dat u niet direct weet wat hier allemaal bij komt kijken. Dit is de reden dat veel mensen een architectenbureau inhuren om het gehele bouwproces, of een gedeelte hiervan, te begeleiden. Bent u benieuwd naar wat een architectenbureau voor u kan betekenen? Hieronder leest u een omschrijving van de werkzaamheden van een architect en onze werkwijze.

Wat doet een architect precies?

De standaard werkzaamheden van een architect bestaan uit het omzetten van uw plannen in een ontwerp. Plannen kunnen variëren van de bouw of renovatie van een huis, tot het opnieuw inrichten van het interieur van de woning. Indien uw project de bouw of verbouwing van een huis betreft, wordt aan de hand van uw wensen naast het ontwerp ook een bouwkundige tekening opgesteld van waaruit de aannemer kan beginnen met de (ver)bouw van uw woning. Ook voor het renoveren of verbouwen van uw woning bent u bij een architectenbureau dus aan het goede adres.

De werkzaamheden van ons architectenbureau per fase uitgelegd

De werkzaamheden van architectenbureau DEPTH gaan een stap verder. Wij werken met een vast team van zowel architecten als projectmanagers, en maken daarnaast gebruik van een groot netwerk van specialisten. Dit stelt ons in de gelegenheid u intensief te begeleiden tijdens alle fasen van het bouwproces. Zoals genoemd begint het uitwerken van uw plannen met een ontwerp. In het geval van (ver)bouw zal een bouwkundig tekenaar u van advies voorzien en het ontwerp omzetten in tekeningen die kunnen worden overlegd aan de aannemer.

De specialisten van DEPTH helpen u bij het aanvragen van de nodige vergunningen en het kiezen van de juiste aannemer voor de uitwerking van uw plannen binnen het opgegeven budget. Wij schrijven de aanbesteding uit en laten meerdere aannemers een offerte maken. Ook als de bouw begonnen is kunt u op ons rekenen: wij zorgen voor de nodige begeleiding en zullen, op uw verzoek, aanwezig zijn tijdens bouwvergaderingen. En als u na een periode van bouw of verbouw eindelijk de sleutel in ontvangst mag nemen, hebben wij al met u meegedacht over een passend en functioneel interieurontwerp.

Meer weten over onze werkwijze? Neem vrijblijvend contact op

Wilt u vol vertrouwen beginnen aan de realisatie van uw droomhuis? Neem vrijblijvend contact met ons op om te zien wat wij voor uw project kunnen betekenen. Wij zijn benieuwd naar uw plannen!